Na vsebino
×

Krajinski park Zgornja Idrijca pridobil novi ekološki wc enoti

Ekološki wc enoti sta postavljeni na dve najbolj obiskani točki krajinskega parka Zgornja Idrijca – na Lajšt v Beli in v Mejci. Izbrani proizvajalec Kazuba, je največji evropski proizvajalec ekoloških javnih stranišč. Za svoje delovanje ne potrebujejo ne kanalizacijskih ne vodnih priključkov, prav tako ne elektrike ali kemikalij. Za delovanje potrebuje le sonce in veter. Za razliko od ostalih suhih sanitarij, tudi ne potrebujejo različnih dodatkov kot so žagovina, apno in podobno, kar drastično zmanjša potrebo po vzdrževanju in praznjenju sistemov. Ekološka wc enota omogoča cca 10.000  obiskov na leto,  kar pomeni eno do dve praznjenji letno. Več na http://lumco.si/.

Partnerji projekta si želimo, da bi se s pridobljeno opremo ravnalo odgovorno in spoštljivo. 

LAS s Ciljem in Občina Idrija

Projekt Centri interpretacije zavarovanih območij sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino odgovarja LAS s CILjem.petek, 18. junij 2021
Krajinski park Zgornja Idrijca pridobil novi ekološki wc enoti
Krajinski park Zgornja Idrijca pridobil novi ekološki wc enoti  - eko-wc-png.png Krajinski park Zgornja Idrijca pridobil novi ekološki wc enoti  - ekoloski-wc-3-jpg.jpg Krajinski park Zgornja Idrijca pridobil novi ekološki wc enoti  - ekoloski-wc-1-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe