Na vsebino
×

Srečanje rokodelk in spoznavanje idrijske čipke

Včeraj so se v Idriji srečale rokodelke iz štirih rokodelskih centrov: DUO Škofja Loka, Rokodelski center Rogatec, CDUO Slovenska Bistrica in Čipkarska šola Idrija, da bi spoznale idrijsko čipko in način njene izdelave. Najprej so si ogledale razstavo v Čipkarski šoli Idrija, prisluhnile predavanju Maje Svetlik o kreativnosti v idrijski čipki, v katerem je bilo predstavljeno razvijanje izdelkov v sodelovanju z različnimi rokodelci, obrtniki in oblikovalci. Sledila je še delavnica klekljanja, na kateri so se nekatere udeleženke prvič srečale s klekljanjem – spoznale so osnovne materiale in si klekljale zapestnico. Naslednji teden se srečamo v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka, kjer bomo spoznali njihove dobre rokodelske prakse.

Aktivnosti so del projekta sodelovanje med LAS »Roko-delci«.


sreda, 09. junij 2021
Srečanje rokodelk in spoznavanje idrijske čipke
Srečanje rokodelk in spoznavanje idrijske čipke - img-9040-jpg.jpg Srečanje rokodelk in spoznavanje idrijske čipke - img-9048-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe