Na vsebino
×

Razgibajmo se skupaj!

Sedenje predstavlja velik del našega vsakdana saj sedimo med vožnjo, med delom z računalnikom, na sestankih, pri učenju, med druženjem ob kavi, prehranjevanjem, doma pred televizorjem ali računalnikom,…, kar povečuje tveganje za razvoj številnih zdravstvenih težav. Nekateri poimenujejo sedenje celo epidemija sodobnega načina življenja.

Še dodatno je na življenjski slog prebivalcev močno vplivala še ena epidemija - epidemija covid-19, kar je pokazala raziskava PANDA pri kateri sodeluje NIJZ, saj je bilo kar 2/3 vprašanih med epidemijo manj telesno aktivnih. Te vzorce opažamo tudi v našem lokalnem okolju, saj je udeležba v različnih vadbah in izvajanje številnih športnih aktivnosti zaradi epidemioloških ukrepov onemogočeno. Premalo gibanja pa prinaša dolgoročne posledice.

Z namenom spodbujanja gibanja med širšim lokalnim prebivalstvom smo to pomlad izvajali študijski krožek v okviru katerega smo v sodelovanju z Anjo Deželak pripravili 4 filmčke z različnimi vajami, s katerimi lahko omilimo posledice dolgotrajnega sedenja. Od vadbe vas loči le pritisk na gumb "play" :-)

10 VAJ ZA RAZTEZANJE


 KREPILNE VAJE

KARDIO VAJE

VAJE S PRIPOMOČKI


Meseca junija vas bomo v okviru študijskega krožka povabili še na rekreacijsko srečanje na prostem, predvidoma bo potekalo v Mejci.

torek, 04. maj 2021
Razgibajmo se skupaj!

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe