Na vsebino
×

S točkami interesa se skupnemu produktu Pot miru priključuje tudi območje Cerkna, Idrije in Logatca.

Pot miru od Alp do Jadrana/Walk of Peace from the Alps to the Adriatic

Popotovanje skozi zgodovino 1. svetovne vojne je kratek promocijski filmček, ki vas vabi, da raziščete dediščino soške fronte, izkusite mir in lepoto v sedanjosti ter spoznate, da je spoštovanje spomina in negovanje vrednote miru pomembno za svetlejšo prihodnost.

Vse to na več kot 500 kilometrih pohodniške Poti miru od Alp do Jadrana, ki se vije na ozemlju Slovenije in Italije, od Loga pod Mangartom do Trsta. Vse od Julijskih Alp čez dolino Soče preko Goriške čez Brda in Kras, na obeh straneh meje, do Jadranskega morja stoletje po 1. svetovni vojni povezuje zgodovinsko dediščino, umirja ritem časa in vabi k oddihu ali razmisleku.

Zanimive točke interesa pa ponujajo tudi zaledna območja soške fronte (Gorenjska, Idrijsko-Cerkljansko, Logaško, Pivka) in lokacije v Italiji, ki so večjo vlogo odigrale po preboju v zadnjem letu spopadov (območje Ragogne in Veneta).

Z izbranimi točkami interesa se skupnemu produktu Pot miru priključuje tudi območje Cerkno, Idrija, Logatec.

Promocijski filmček je nastal s podporo Programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija, ki ga financira Evropski sklad za regionalni razvoj. Naslov projekta je Trajnostni razvoj dediščine prve svetovne vojne med Alpami in Jadranom. Namen projekta je ohraniti, raziskati in promovirati snovno in nesnovno dediščino prve svetovne vojne izjemnega zgodovinskega pomena kot skupno dediščino programskega območja. V projektu sodeluje 10 partnerjev iz Slovenije in Italije, vodilni partner je Posoški razvojni center, Fundacija Poti miru v Posočju pa je idejni in vsebinski vodja projektnih aktivnosti.

Filmček je izdelal glavni partner za območje Italije PromoTurismoFVG v sodelovanju s produkcijsko ekipo TinBob. Vabljeni k ogledu. 


ponedeljek, 10. maj 2021
S točkami interesa se skupnemu produktu Pot miru priključuje tudi območje Cerkna, Idrije in Logatca.

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe