Na vsebino
×

Projekt Krepitev skupnosti - Pomembno je, da kot skupnost držimo skupaj

Projekt Krepitev skupnosti, v skrbi za dobre in spodbudne odnose skupnosti, povezuje občine Cerkno, Idrijo in Logatec, ter Idrijsko-Cerkljansko razvojno agencijo kot vodilnega partnerja LAS s CILjem, pri vzpostavitvi skupnostnih centrov na njihovem območju. S pomočjo skupnostnih centrov se bo omogočilo druženje, vključevanje in podporo različnim skupinam lokalnega prebivalstva. Vsaka občina se je na svoj način lotila pristopa k tej problematiki. Občina Cerkno je zaposlila koordinatorico, ki s sodelovanjem in ob strokovni pomoči drugih inštitucij skrbi za podporo in pomoč ranljivim skupinam na območju občine. Občina Cerkno in Idrija sta kupili vsaka svoj osebni avtomobil in s tem omogočili, da bodo nekatere aktivnosti skupnostnih centrov dosegljive tudi podeželskim prebivalcem. V Idriji smo čas, ko skupnostni center ni smel biti odprt, izkoristili za njegovo dokončno ureditev in opremljanje, in sedaj komaj čakamo, da prostore Pr' Golitu pokažemo javnosti. Skupnostni center si predstavljamo kot mestno dnevno sobo, v kateri so vsi dobrodošli in v kateri naj bi se vsi počutili domače in si, upajmo, malce opomogli od koronske osamljenosti. Prostore za nov center za mlade pa pravkar urejamo tudi v Logatcu. S pomočjo sredstev iz evropskega sklada jih bomo tudi opremili in pripravili na zagon dejavnosti. Medtem pa že več kot eno leto deluje »Program za mlade«, ki ga vodijo mladi prostovoljci, v večini so to študentke in študenti humanističnih ved. V ta namen smo v Občini Logatec priskrbeli in opremili prostore, v katerih se izvaja učna pomoč in druženje, skladno z razmerami.

Fotografije:

  • Cerkno, predaja ključev; foto: Bojan Tavčar
  • Cerkno, prostovoljni vozniki; foto: Bojan Tavčar
  • Idrija, Pr' Golitu; foto: Tina Benčina
  • Idrija, Sopotnik; foto: Tina Benčina
  • Logatec, prostovoljci Programa za mlade; foto: arhiv Občine Logatec

ponedeljek, 19. april 2021
Projekt Krepitev skupnosti - Pomembno je, da kot skupnost držimo skupaj
Projekt Krepitev skupnosti - Pomembno je, da kot skupnost držimo skupaj - logatec-prostovoljci-programa-za-mlade-arhiv-obcine-logatec-jpg.jpg Projekt Krepitev skupnosti - Pomembno je, da kot skupnost držimo skupaj - cerkno-prostovoljni-vozniki-v-obcini-cerkno-mala-jpg.jpg Projekt Krepitev skupnosti - Pomembno je, da kot skupnost držimo skupaj - cerkno-predaja-kljucev-zupana-gasperja-ursica-prostovoljnemu-vozniku-mala-jpg.jpg Projekt Krepitev skupnosti - Pomembno je, da kot skupnost držimo skupaj - idrija-sopotnik-tina-bencina-mala-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe