Na vsebino
×

Oživitev travniških sadovnjakov - video posnetka z delavnice

V okviru projekta LUIGI (program Interreg Območje Alp), ki se ukvarja z možnostmi boljše povezave med ruralnim in mestnim okoljem s pomočjo zelene infrastrukture je bila izvedena delavnico o oskrbi visokodebelnih sadovnjakov, ki je potekala 18. 3. 20221, preko aplikacije Zoom. Delavnica je bila organizirana s strani Kmetijskega inštituta Slovenije v sodelovanju z Idrijsko- Cerkljansko razvojno agencijo.

V prvem delu delavnice je predaval g. Janez Gačnik, direktor Zavoda Jabolko,o zgodovini in pomenu travniških sadovnjakov in potrebnih opravilih za njihovo ohranitev in obnovo. V drugem delu delavnice pa je bil predstavljen video s prikazom rezi v sadovnjaku, ki je bil posnet 4. 3. v Orehku pri Cerknem.

Povezava do spletne strani Kmetijskega inštituta Slovenije: https://www.kis.si/Mednarodni_OSVV/WP4.2.2-travniski-sadovnjaki/


Video posnetek predavanja: https://youtu.be/xxq9hVt6lVk

Video posnetek prikaza rezi: https://youtu.be/eJ4jYLWK0dc

Snemanje in montaža videov: BRON, videoprodukcija in fotografija, Tine Mažgon s.p.


Vljudno vabljeni k ogledu!Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija in Kmetijski Inštitut Slovenije sta partnerja v prokjektu LUIGI (Linking Urban and Inner-Alpine Green Infrastructure), št. projekta: ASP863. Projekt je sofinanciran v okviru programa Interreg Alpine Space, s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

ponedeljek, 22. marec 2021
Oživitev travniških sadovnjakov - video posnetka z delavnice

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe