Na vsebino
×

Povabilo na izlet

Mulatjera od Reke do Šebrelj je v teh dneh prava izbira za družinski izlet. Pot je zavarovana in je ravno pravšnja, da si na vrhu z užitkom privoščimo malico iz popotne torbe. Za lažjo orientacijo si poglejte zgibanko ali video o poti, kjer boste našli tudi zanimive informacije iz časa gradnje mulatjere.  

Lahko pa se, z nekaj več previdnosti, podate tudi na pot po Feldbanu (zgibanka, video). Ko boste visoko nad strugo Idrijce, pa si poskusite si predstavljati kako bi se bilo peljati na tovornem, škripajočem vagončku ozkotirne vojaške železnice.

Ob zaključku, ali pa če začnete vaše raziskovanje v Logatcu, stopite še do Mašinke – lokomotive, ki je podobna tisti, s katero so v času 1. svetovne vojne gradili tunel pod Naklim. 
Povezava na spletno stran Evropske komisije, namenjene EKSRP. Povezava na spletno stran PRP.
Za vsebino spletne strani je odgovoren upravičenec operacije. Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 - 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
sreda, 24. februar 2021
Povabilo na izlet
Povabilo na izlet - 18-predor-img-6165-jpg.jpg Povabilo na izlet - 17-nad-sotesko-zale-img-5984-jpg.jpg Povabilo na izlet - img-20200911-094601-resized-20200911-010238330-jpg.jpg Povabilo na izlet - pohod-po-mulatjeri-2-48-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe