×

E-izobraževanja »naprednega« računalništva za vsakdan: varnost, kopiranje, sinhronizacija in digitalna potrdila

LAS s CILjem sodeluje v projektu sodelovanja LAS z nazivom Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije ter Občine Cerkno, Občine Idrija in ICRA d.o.o. Idrija.

V okviru projekta Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija organizira različna BREZPLAČNA računalniška usposabljanja v manjših skupinah, ki so vam, prebivalcem Idrijsko-Cerkljanskega, blizu tako vsebinsko kot prostorsko. Zaradi znanih okoliščin - razglašene covid epidemije, smo morali izobraževanja do nadaljnjega preseliti na splet in se jih boste lahko udeležili OD DOMA. Vsebine spletnih tečajev so tako prilagojenim tistim, ki imajo že osnovno znanje rokovanja z računalnikom in potrebujejo dodatna znanja.

Za tiste, ki ste pri delu in življenju z računalnikom že suvereni, pripravljamo poseben sklop e-izobraževanj naprednih računalniških znanj za vsakdanjo rabo, tokrat na temo zaščite računalnika in podatkov ter sinhronizacije v dveh enodnevnih srečanjih:

E-IZOBRAŽEVANJE: VARNOSTNE KOPIJE IN SINHRONIZACIJA

Vsebine: Predavatelj bo na začetku predstavil, kako se pravilno organizira podatke na računalniku, nato pa kakšne možnosti imamo za hrambo varnostnih kopij le-teh. Na vprašanje, kako pričeti z izdelavo varnostnih kopij za hrambo podatkov bomo udeleženci pregledali možnosti uporabe namenske programske opreme ter spoznali vrste kopiranja. Ker ima večina že pametne telefone ali celo več računalnikov bomo še spoznali, kako izvesti sinhronizacijo med več napravami.

Kdaj: četrtek, 18. 2. 2021, od 16.30 do 19. 30 preko povezave Zoom, ki vam jo bomo poslali na dan izvedbe e-izobraževanja.

E-IZOBRAŽEVANJE: VARNOST PRI UPORABI RAČUNALNIKA

Vsebine: Spoznali bomo, kakšne oblike tveganj lahko pričakujemo pri uporabi računalnika in kako ga ter podatke na njem ustrezno zaščititi. Da se naše delovanje ne bo upočasnilo zaradi »prepočasnosti računalnika«, bomo spoznali kako se posodobi operacijski sistem in periodično počisti odvečne datoteke. Spoznali bomo tudi danes vse pogostejšo rabo digitalnih potrdil.

Kdaj: četrtek, 25. 2. 2021, od 16.30 do 19. 30 preko povezave Zoom, ki vam jo bomo poslali na dan izvedbe e-izobraževanja.

Način izvedbe: e-izobraževanji bosta potekali na daljavo, preko spletne aplikacije, ki bo omogočala zanimivo interaktivno izobraževanje, kjer boste v živo spremljali predavatelja, zastavljali vprašanja in prejemali naloge oz. navodila. Tečaj boste lahko spremljali kar od doma, preko vašega računalnika, ki ima možnost uporabe kamere, zvočnika in mikrofona. Če takšnega računalnika nimate, vam ga za čas poteka tečaja lahko posodimo mi.

Prijave: Zaradi omejenega števila prostih mest (izobraževanje bo potekalo v manjši skupini) je prijava obvezna na e-naslov izobrazevanje@icra.si, po telefonu na številki 05 37 43 913 ali preko spodnjega prijavnega obrazca. Ob prijavi nam prosimo obvezno sporočite vaš e-naslov, kamor vam bomo na dan izvedbe e-izobraževanja poslali povezavo, preko katere se boste lahko preprosto priključili delavnici. Prosimo Vas tudi, da nam ob prijavi sporočite, če se želite udeležiti ne obeh, temveč le enega od e-izobraževanj ter katerega.

Udeležence bomo med potekom izobraževanja fotografirali z zajemom zaslona, kar bo za nas z navedbo vašega imena in priimka veljalo kot lista prisotnosti in jo bomo hranili v našem arhivu in arhivu Občine Cerkno ter Občine Idrija, ki sofinancirata aktivnost. Kopijo te liste bomo posredovali financerju aktivnosti – Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Možnost vpogleda vanjo imajo tudi drugi državni in evropski organi, ki izvajajo nadzor nad porabo javnih sredstev: Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Ministrstvo za finance, Urad RS za nadzor proračuna, Računsko sodišče RS, Evropska komisija, Evropska komisija in Evropsko računsko sodišče ali njihovi pooblaščenci. Posredovanje osebnih podatkov tem organom, omogočanje vpogleda vanjo in hrambo utemeljujemo s svojim »zakonitim interesom«, kajti le tako lahko izpolnimo svoje pogodbene obveznosti do financerja, saj je verodostojno poročanje o številu udeležencev, izvedbi aktivnosti in nadzor nad porabo sredstev pogoj, da pridobimo javna sredstva za izvedbo aktivnosti. Zato vam jih lahko nudimo brezplačno. 

Vljudno vabljeni!


Za vsebino je odgovorna ICRA d.o.o. Idrija. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa za razvoj podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje programa razvoja podeželja RS 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Prijava

Z oddajo obrazca se strinjate z našimi pogoji o zasebnosti.
torek, 09. februar 2021

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe