Na vsebino
×

Ustanovljen konzorcij evropsko zaščitenih živilskih pridelkov in izdelkov

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija je sodelovala pri pridobitvi statusa zajamčena tradicionalna posebnost za idrijske žlikrofe, ki so ta status pridobili že leta 2002, od januarja 2010 pa so kot zaščiteni proizvod vpisani tudi v register pri evropski komisiji.

Certifikat za izdelavo idrijskih žlikrofov ima Društvo za promocijo in zaščito idrijskih jedi, ki s pomočjo Idrijsko – Cerkljanske razvojne agencije vodi in spremlja postopke za vzdrževanje certifikata. Sredstva za izvajanje navedenih aktivnosti zagotavlja Občina Idrija.

Z namenom skupne promocije evropsko zaščitenih slovenskih živilskih pridelkov in izdelkov ter simbolov poimenovanja ter sinergij, ki jih prinaša sodelovanje nosilcev evropsko zaščitenih slovenskih proizvodov pa je Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija 26. januarja 2021 na pobudo Čebelarske zveze Slovenije pristopila k ustanovitvi Konzorcija nosilcev EU zaščitenih živilskih pridelkov in izdelkov.

Ključen pomen konzorcija je skupen nastop pri zagotavljanju promocijskih sredstev za evropsko zaščitene slovenske živilske pridelke in izdelke, generična promocija evropsko zaščitenih slovenskih živilskih pridelkov in izdelkov ter simbolov poimenovanja (zaščitena označba porekla, zaščitena geografska označba, zajamčena tradicionalna posebnost), skupni nastop pri zakonodajnih predlogih s tega področja in medsebojno informiranje in opozarjanje na nedovoljene prakse ali zlorabo imen evropsko zaščitenih slovenskih živilskih pridelkov in izdelkov.

IZJAVA ZA JAVNOST


sreda, 27. januar 2021
Ustanovljen konzorcij evropsko zaščitenih živilskih pridelkov in izdelkov
Ustanovljen konzorcij evropsko zaščitenih živilskih pridelkov in izdelkov - img-9080-p-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe