×

Brošura Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost

Projekt sodelovanja Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost je nastal z opažanjem in zavedanjem, da kulturna dediščina, ki jo skušamo ohraniti, izginja pred našimi očmi. Sredstev za njeno obnovo oz. revitalizacijo je na voljo premalo, kakovostno medsektorsko sodelovanje pri ohranjanju dediščine je zanemarljivo in hkrati ni prepoznana kot pomemben dejavnik za gospodarski in trajnostni razvoj, stabilnost in družbeno povezanost skupnosti.

Rdeča nit sodelovanja štirih lokalnih akcijskih skupin (LAS med Snežnikom in Nanosom, LAS loškega pogorja, LAS Vipavska dolina in LAS s CILjem) v projektu je bila revitalizacija posameznih domačih in umetnostnih obrti, ki so v preteklosti pomembno zaznamovale območja v projekt vključenih LAS in so imele velik vpliv na njihov gospodarski in širši družbeni razvoj.

V okviru projekta je bila izdelana brošura Domače umetnostne obrti - dediščina in sodobnost v okviru katere so predstavljene ključne aktivnosti in dosežki projekta. V Postojni smo oživljali brivskofrizerski salon Ozbič, v Vipavski dolini mlinarstvo in pekarstvo, v Žireh čevljarstvo ter na Idrijsko-Cerkljanskem območju čipkarstvo in obrti, povezane z rudarstvom. brošura bo v kratkem izšla tudi v tiskani verziji.

Projekt „Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost“ je so????nanciran s strani Evropske unije in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Evropa investira v podeželje in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino so odgovorni: LAS med Snežnikom in Nanosom, LAS loškega pogorja, LAS Vipavska dolina, LAS s CILjem.

sreda, 16. december 2020

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe