×

Zaključene aktivnosti projekta E-nostavno na kolo

Konec meseca novembra smo zaključili z aktivnostmi projekta E- nostavno na kolo, ki je skozi številne skupne aktivnosti projekta še dodatno utrdilo sodelovanje med v projekt vključenimi LASi.  

V okviru projekta je bila kupljena kolesarska oprema (kolesarska stojala, servisni stebrički, polnilnice za e-kolesa, e-kolesa), ki bo omogočala, da se bo krog potencialnih kolesarjev na Gorenjskem kolesarskem omrežju lahko razširil. Kolesarska oprema stoji pri Večnamenskem centru Cerkno in pred Planinsko kočo Vrh Sv. Treh Kraljev. 

 • število kolesarskih stojal: 2
 • Občina Cerkno 1x
 • Občina Logatec 1x
 • število servisnih stebričkov: 2
 • Občina Cerkno 1x
 • Občina Logatec 1x
 • počivališče (miza, klopi, koš)
 • Občina Cerkno 1x
 • solarna polnilnica: 1
 • Občina Logatec 1x
 • število novih električnih koles na območju LAS: 13
 • Občina Logatec 3x
 • Občina Cerkno 10x (9x gorsko električno kolo + 1 tandem električno kolo)

Za izposojo e-koles sta Občina Logatec in Občina Cerkno pooblastili: Lto Laufar Cerkno (za Občino Cerkno) in Planinsko društvo Rovte (za Občino Logatec). 

Skozi projekt se je vzpostavil koncept standardov, ki jih morajo dosegati lokalni ponudniki, da bi se lahko ponašali z nazivom »Kolesarjem prijazen ponudnik«. Koncept je usklajen z s sistemom podeljevanja znaka za nastanitvene obrate in predstavlja podporo pri nadaljnjem delu z lokalnimi ponudniki, ki prihajajo v stik s kolesarskim gostom in sicer v smeri izboljšanja in prilagoditve ponudbe kolesarskemu gostu.

Tekom izvajanja aktivnosti je bil posodobljen zemljevid Gorenjskega kolesarskega omrežja, ki povezuje kolesarska območja 5ih lokalnih akcijskih skupin. Na zemljevidu je  predstavljena kolesarska infrastruktura območja postavljena v okviru projekta E-nostavno na kolo (servisni stebrički, servisni stebrički s polnilnico in univerzalne polnilne postaje). Na hrbtni strani zemljevida smo vključili po en reprezentativni kolesarki izlet iz vsakega posameznega lasa. Iz našega območja je bil izbran izlet Po visokogorskih cerkljanskih travnikih. 

Izdelana je bila tudi raziskava o Razvoju uporabe kolesa kot prevoznega sredstva skozi čas in brošura z naslovom Razvoj kolesa na Slovenskem. 

Organizirali smo več dogodkov za spodbujanje kolesarstva med različnimi ciljnimi skupinami, vendar je samo organizacijo in izvedbo krojilo širjenje okužb z novim koronavirusom.  Dogodki so bili namenjeni mlajšim otrokom, starejšim odraslim, osebam s posebnimi potrebami  in širši javnosti. Cilj je bil vzpodbuditi ljudi k uporabi pridobljene kolesarske opreme in jih obenem naučiti  varne vožnje z e-kolesi. 

Partnerji projekta LAS s Ciljem, Icra d.o.o. Idrija, Občina Logatec in Občina Cerkno  želimo, da bi se izposoja e-koles »dobro prijela«, in da bodo uporabniki ravnali z e-kolesi in ostalo kolesarko infrastrukturo varno, odgovorno in spoštljivo. 

petek, 20. november 2020

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe