Na vsebino
×

Novi promocijski filmčki

V okviru projekta Digitalne rešitve ZA izzive podeželja so od avgusta dalje nastajali predstavitveni filmčki lokalnih ponudnikov s katerimi ne želimo le predstaviti različne ponudnike, ampak tudi spodbuditi prebivalce k nakupu kakovostnih lokalnih produktov ter vzpostaviti zaupanje in prepoznavanje njihove ponudbe. Nastalo je 8 promocijskih filmov različnih ponudnikov na Idrijsko-Cerkljanskem.

Namen kratih predstavitvenih filmov je pokazati, da za vsakim pridelkom ali izdelkom stoji zgodba, ki izhaja iz dela celotne družine, njihove ustvarjalnosti in predanosti domačemu okolju. Na Idrijsko-Cerkljanskem se lahko pohvalimo s številnimi kakovostnimi pridelovalci zelenjave, sadja, medu in čebeljih pridelkov, proizvajalcev sirov in mlečnih izdelkov, kruha in peciva, idrijskih žlikrofov, izdelkov za nego obraza in telesa ter drugih rokodelskih izdelkov. 

Z nakupom pridelkov in izdelkov v svojem lokalnem okolju od poznanih proizvajalcev smo veliko bolj prepričani o njihovem izvoru in kvaliteti ter ohranjamo delovna mesta na našem podeželju. Ponudniki jih ustvarjajo z lastnim znanjem, lokalnimi surovinami in v tesni povezavi z naravnim okoljem ter dediščino. Ponudnike lahko obiščete na njihovem domu, v Pokriti tržnici Idrija ali na tržnici v Cerknem, njihovi produkti so vam na voljo tudi v lokalnih trgovinah.  

Večja uporaba brezplačnih digitalnih kanalov, ki jih ponudniki lahko izkoristijo za svojo promocijo, je eden od izzivov s katerim se ukvarjamo v okviru projekta Digitalne rešitve ZA izzive podeželja.  S pomočjo posnetih filmčkov bodo te možnosti promocije ponudniki pa tudi naša razvojna agencija  lahko še bolj učinkovito izkoristili. Predstavitvene filmčke tedensko objavljamo na naših socialnih omrežjih YouTube (ICRA Idrija) in Facebook ter na spletnih straneh www.icra.si in www.lokalna-ponudba.si.


Prvega iz niza kratkih predstavitvenih filmčkov, ki jih je v sodelovanju s ponudniki posnel snemalec Tine Mažgon,  smo objavili predstavitev Kmetije Na Hmenic' iz Otaleža. 

Vabljeni k ogledu.


Aktivnost se izvaja v okviru operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja v okviru izvajanja podukrepa 19.3. »Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine«. V našem delu projekta poleg LAS s CILjem sodelujejo kot partnerji še Občina Cerkno, Občina Idrija ter ICRA. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren upravičenec operacije ICRA d.o.o. Idrija.

ponedeljek, 02. november 2020
Novi promocijski filmčki

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe