×

Spletna tržnica rokodelcev in organizacij, ki so vključene v projekt »Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost«

Predstavljamo spletno tržnico rokodelcev in organizacij, ki so vključene v projekt »Domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost«. Ker dveh dogodkov zaradi trenutnih, vsem znanih, okoliščin nismo mogli izpeljati v živo, rokodelsko tržnico postavljamo na splet. Vsak teden vam bomo predstavili predstavnike in rokodelce posameznih LAS-ov*, ki pri projektu sodelujejo.

Dediščina nam pomaga oblikovati lastno identiteto in nam daje občutek pripadnosti. Prišepne nam skrivnosti preteklosti in nam pokaže, kakšni so bili načini dela in življenja v preteklosti. Dediščina pa je več kakor le to. Predstavlja namreč tudi velik navdih za prihodnost, saj z vpeljevanjem tradicionalnih znanj in veščin v vsakdanje življenje odgovarjamo tudi na ekonomske, okoljske in socialne izzive naše sodobne družbe.

Rdeča nit sodelovanja partnerjev v operaciji Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost je obuditev izbranih domačih in umetnostnih obrti, ki so v preteklosti pomembno zaznamovale območja v operacijo vključenih LAS in so imele velik vpliv na gospodarski in širši družbeni razvoj. Te obrti so brivstvo in frizerstvo v salonu Ozbič v Postojni, čevljarstvo na območju loškega pogorja, mlinarstvo in pekarstvo na območju Vipavske doline, ter čipkarstvo in z rudarstvom povezane obrti v Idriji. Skupen jim je cilj po obuditvi, ponovni oživitvi posamezne obrti, prenosu in nadgradnji znanj. Vse te obrti imajo veliko dediščinsko vrednost in so potencialne za razvoj poslovnih priložnosti, inovativnih storitev in produktov.

Lepo vabljeni k sodelovanju na našem dogodku!

Prisrčen pozdrav!

Povezava do dogodka na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1439875442876420/

LAS-i, ki sodelujejo pri projektu:

  • LAS med Snežnikom in Nanosom
  • LAS Vipavska Dolina
  • LAS s CILjem
  • LAS loškega pogorja

*LAS- Lokalna akcijska skupina

Operacija je sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino odgovorna LAS loškega pogorja.

Več o projektu: las-pogorje.si


petek, 09. oktober 2020

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe