Ročna dela niso več le domena naših non in mam, ki zvečer ob gledanju televizije vihtijo kvačko ali pletilke. Kvačkanje in pletenje sta spet postala moderna.

Bi se radi tudi vi naučili kvačkati ali plesti? 

Vabimo vas k vpisu v študijski krožek PREPLETENI POPOLDNEVI.

Lepo vabljeni vsi, ki si želite zimske popoldneve popestriti s prijetnim druženjem, se kaj novega naučiti, izmenjati znanja, ideje, vprašanja, odgovore, literaturo ali porabiti material, ki ga imate doma. Popoldansko zimsko druženje je namenjeno začetnikom ne glede na starost, ki bi se radi naučili osnov pletenja in kvačkanja, ter vsem, ki ste včasih ti dve ročni deli že obvladali pa ste ju sčasoma pozabili.

Naučili se bomo osnov pletenja s poudarkom na popularnem »grobem« pletenju z velikimi pletilkami in debelo volno ter se s kvačko v roki z uporabo osnovnih petelj in vzorcev prepustili kreativni domišljiji. Izdelali bomo mehke in tople izdelke, kot so kapa, šal ali copati.

Srečevali se bomo ob ponedeljkih in sredah. Vsega skupaj se bomo srečali 6-krat. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 19. januarja 2015, ob 17.00 uri, v prostorih Medgeneracijskega centra v Domu upokojencev Idrija, Arkova ulica 4. Pri izvedbi krožka bosta sodelovali animatorki Anja in Anita.

Udeležba je brezplačna, potreben material pa boste udeleženci prinesli sami.

Ker je število prostih mest omejeno, vas vabimo, da se prijavite čim prej. Prijave zbiramo na ICRA do zasedbe prostih mest na telefonski številki 05/ 37 43 913 ali po e-pošti izobrazevanje@icra.si, kjer dobite tudi več informacij.

Vljudno vabljeni.

VABILO