12 idej za pripravo jedi iz mesa in mleka drobnice 

Slovenija na stičišču različnosti alpskega, mediteranskega in panonskega prostora že dolgo ni več neznanka na gastronomskem področju. Ponuja bogato kulinarično dediščino, ki s svojo edinstvenostjo bogati evropski prostor.

Projekt Evropska gastronomska regija 2021, ki je pomembna spodbuda za trajnostni razvoj gastronomije, krepitev promocije in ustvarjanje sinergij z lokalnimi okolji, ponuja izzive tudi za dvig kulinarične ponudbe na področju slovenske drobnice.

Nov kulinarični vodnik, ki ponuja vsaj dvanajst idej za pripravo jedi iz mesa in mleka drobnice, je temu dobra popotnica. Nastal je s sodelovanjem lokalnih kuharskih mojstric in mojstrov ter lokalnih akcijskih skupin LAS Notranjska, LAS Dolenjska in Bela krajina, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline ter LAS s CILjem.

Izdana knjižica je (le) ena od dejavnosti skupnega projekta Novi izzivi slovenske drobnice, ki je pomembna spodbuda za razvoj novih izdelkov in dvig dodane vrednosti mesu, mleku, volni, rokodelskim izdelkom, ki nastajajo na območjih vseh štirih vključenih LAS-ov kot tudi širše.

S knjižico ohranjamo kulinarično dediščino, ki med seboj razlikuje ali zbližuje posamezne pokrajine, s predstavljenimi jedmi pa tudi prestopamo meje tradicionalnega in želimo obogatiti vaše vsakdanje in praznične jedilnike z vključevanjem mesa in mleka drobnice.

Naj bo knjižica pomembna popotnica pri oblikovanju in razvoju kulinarične ponudbe na Notranjskem, v Beli krajini, v Zgornji Savinjski dolini in na Idrijskem, v slovenskem prostoru, tako za domačim štedilnikom kot tudi v gostinskih obratih in turističnih kmetijah kot del kulinarično turistične izkušnje.

Dober tek vsem ljubiteljem dobre slovenske kuhinje.

Kulinarični vodnik za pripravo jedi iz slovenske drobnice je na voljo na povezavi: https://issuu.com/icra.idrija/docs/knji_ica_jedi_z_drobnice_las_3_posamezne

Projekt Novi izzivi slovenske drobnice je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014 – 2020.