Občina Idrija je partner v projektu Re-growCity, ki se izvaja v okviru programa URBACT III. V okviru projekta se vzpostavlja skupnostni center, »dnevno sobo« za prebivalce, za kar je pobuda nastala s strani ULG že v okviru projekta City Centre Doctor. Vzpostavitev centra oz. t.i. NGO platforme je v polnem teku, trenutno pa v prostoru potekajo obnovitvena dela.

V četrtek 16. 10. 2019 je že potekala prva izmed akcij, ki so jo organizirali prostovoljci, tokrat še pred bodočo dnevno sobo. RKS OZ Idrija in PGD Idrija so na Mestnem trgu pred Golitovo hišo osveščali o pomenu oživljanja in izvedli delavnico prikaza temeljnih postopkov oživljanja s pomočjo defibrilatorja AED naprave. Gasilci pa so prikazali gasilske avtomobile z opremo in s tem navdušili otroke in odrasle.

Dogodek je potekal pod sloganom Vsak zemljan lahko reši življenje pod katerim se pod okriljem Slovenskega reanimacijskega sveta pri Slovenskem združenju za urgentno medicino v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije organizira vrsto dogodkov po Sloveniji.

Namen bodoče dnevne sobe je vzpostavitev prostora za druženje in organizacijo različnih prostovoljnih aktivnosti. V okviru projekta bo prihodnji teden v Idriji potekal tudi študijski obisk, srečanje projektnih partnerjev, ki delujejo na področju vzpostavljanja NGO platforme. Obisk je namenjen dodatnemu izobraževanju in izboljšanju prenosa dobrih praks. Glavni partner v projektu pa nam bo skupaj s strokovnjaki lahko podal tudi dodatne usmeritve pri vzpostavljanju NGO platforme t.i. mestne dnevne sobe.

 

Več:

https://urbact.eu/re-growcity

Twitter: https://twitter.com/regrowcity

 

 

Projekt je sofinanciran v okviru programa URBACT III s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).