Spoštovani,

v nedeljo, 22. septembra vas vabimo na obisk 9. Festivala ovčje volne Bicka v Solčavi. Iz območja LAS s CILjem se bomo v Solčavo odpravili z organiziranim avtobusnim prevozom iz Cerknega, preko Idrije.. do Solčave. Prevoz je za udeležence brezplačen.

Aktivnost je del projekta sodelovanja Novi izzivi slovenske drobnice. Program prireditve prilagamo v priponki.

V okviru dogodka bo priložnost za ogled različnih razstav z izdelki iz volne. Med njimi tudi razstavo izdelkov iz natečaja »Prinesi kar imaš«, v okviru katerega z izdelki sodelujejo predstavniki vseh štirih lokalnih akcijskih skupin LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Dolenjska in Bela krajin, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline.

Iz našega območja je na natečaju sodelovalo 9 udeleženk s 13 različnimi izdelki in kolekcijami. Na dogodku bo potekala podelitev priznanj in nagrad sodelujočim na natečaju.

Na modni reviji »Pletemo prijateljstva« se bodo predstavili tudi v projektu sodelujoči LAS-i, lokalno solčavsko društva kot tudi kreatorke iz tujine, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Ukrajine.

Naše območje se bo predstavilo s kreacijo Darje Frelih, ki ustvarja unikatne izdelke pod svojo blagovno znamko Pletenine Jerca.

Vabljeni vsi zainteresirani, sodelujoči na natečaju »Prinesi kar imaš«, udeleženci delavnic in izobraževanj; rejci; rokodelci, vsi, ki vam volna predstavlja izziv za ustvarjanje.

Termini odhodov:

  • Ob 6.30 uri iz Cerknega. Lokacija: avtobusna postaja.
  • Ob 6.50 uri iz Idrije. Lokacija: avtobusna postaja pri Fišu.
  • Ob 7.10 uri iz Godoviča. Lokacija: avtobusno postajališče v Godoviču.

Predviden odhod iz Solčave: med 15.00 in 15.30 uro.

Organizirani avtobusni prevoz je za udeležence BREZPLAČEN.

 

Zainteresirani ste vabljeni k čimprejšnji prijavi. Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na e-mail naslov: polona.kavcic@icra.si ali telefonske številke M: 040 348 912; T: 05 37 20 180, do torka, 17. septembra, do 15.00 ure oz. do zasedbe prostih mest.

 

Za dodatne informacije smo na voljo.

 

Vabljeni k udeležbi.

Priloga: VABILO

 

LAS s CILjem

 

Operacija ˝Novi izzivi slovenske drobnice˝ je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020. Partnerji so: LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjska in Bela krajina. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija

Development agency of Idrija and Cerkno

Mestni trg 1, 5280 Idrija, Slovenija

E: www.las-sciljem.si