Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija vas vabi na delavnico

 UPRAVLJANJE PODJETNIŠKEGA PREMOŽENJA

Kako upravljati podjetniško premoženje in katere napake so najpogostejše pri razporejanju financ? Ali veste kam s finančnimi presežki in če so nepremičnine res najboljša naložba za vaše podjetje? Kaj pa se zgodi s podjetjem v primeru dedovanja ali prenosa?

Kdaj: torek, 17.9.2019 ob 17.00 uri

Kje: Coworking Idrija, Arkova ulica 43, Idrija

 

VSEBINA SEMINARJA:

  • Strateška razporeditev premoženja, napake pri razporejanju financ in premoženja družinskih podjetij, delitev premoženja podjetniške družine
  • Kam s finančnimi presežki?
  • Finančni produkti, ročnost naložb v podjetjih, factoring
  • Nepremičnine kot naložba
  • Davčni vidik zapuščin (prenos podjetij, prodaja podjetij, dedovanje podjetij, smrt podjetnika)
  • Odgovori na vprašanja udeležencev

 

Predavatelji:

  • Marinac Mirjam, Rafis d.o.o. – direktorica podjetja Rafis d.o.o., certificirani računovodja specialist z več letnimi izkušnjami na področju računovodstva in svetovanju podjetjem
  • mag. Samo Lubej, Prosperita Family Office - je eden izmed vodilnih slovenskih neodvisnih strokovnjakov na področju naložbenih financ in premoženjskega svetovanja. Ob tem je podjetnik, vlagatelj, predavatelj, svetovalec in avtor oz. soavtor šestih knjig. Na področju naložbenih financ je svetoval že več kot 700 posameznikom, družinam in podjetjem.
  • Ga. Mateja Ahej, Targo Finance d.o.o. - Svojo kariero je pričela kot analitik v kontrolingu in strateškem načrtovanju, od leta 2007 pa deluje kot svetovalka na področju vrednotenja podjetij, prevzemov, preventivnih poslovno – finančnih prestrukturiranj, družinskih nasledstev in lastniških ter premoženjskih prestrukturiranj podjetij. Trenutno je v postopku pridobivanja naziva »pooblaščeni ocenjevalec vrednosti«, pri Slovenskem inštitutu za revizijo. Ob enem deluje kot strokovna svetovalka pri OOZ, GZS in SPIRIT Slovenija za celovito podporo lastnikom podjetij pri načrtovanju izstopa. 

 

Prijave in dodatne informacije: za udeležbo na predavanju je potrebna predhodna prijava na e-mail tina.lisac@icra.si ali 040 315 335. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest. Seminar je za udeležence brezplačen.

 

Vljudno vabljeni!

 

VABILO