VABILO NA AKTIVNOST V OKVIRU OPERACIJE Novi izzivi slovenske drobnice

DELAVNICA ZA RAZVOJ NOVIH IZDELKOV IZ VOLNE (I. del)

 

PONEDELJEK, 8. 7. 2019, od 9.00 do 12.00 ure

Pokrita tržnica Idrija, ulica sv. Barbare 8, Idrija

V okviru delavnic za razvoj novih produktov iz volne v okviru projekta Novi izzivi slovenske drobnice želimo povezati ustvarjalce, rokodelce z uporabo ovčje volne in nosilce znanj s področja oblikovanja.

Z upadom tekstilne industrije, pojavom vedno večje konkurence in drugih materialov v svetu se je tudi uporaba volne v ta namen že v prejšnjem stoletju začela močno zmanjševati. Poleg tradicionalnega nogavičarstva ali solčavskih polstenih copat volna vsekakor nudi nove oblikovalske izzive. Priložnost za razvoj novih naravnih, ekoloških izdelkov iz slovenske volne je na področju inovativnih oblačil, opreme za dom, modnih dodatkov, izdelkov za zdrav življenjski slog,.. Cilj operacije je tudi spodbuditi razvoj uporabnih, tržno zanimivih produktov z uporabo produktov slovenske drobnice.

K sodelovanju na delavnici ste vabljeni tako registrirani kot neregistrirani rokodelci, ki imate interes po razvoju novih izdelkov iz volne, z različnimi tehnikami obdelave, v kombinaciji z drugimi materiali in vključevanjem elementov kulturne dediščine.

Vabljeni, da s seboj prinesete svoje izdelke, ki jih ustvarjate.

Vabilo (priponka)

 

Aktivnost je za udeležence BREZPLAČNA. Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na e-mail naslov: polona.kavcic@icra.si ali telefonsko številko: 05 37 43 912, do zasedbe prostih mest. Število mest je omejeno.

Organizacija aktivnosti: LTO Laufar Cerkno in ICRA d.o.o. Idrija.

 

Vabljeni k sodelovanju!

ICRA d.o.o. Idrija

 

Operacija ˝Novi izzivi slovenske drobnice˝ je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020. Partnerji so: LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjska in Bela krajina. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.