V nedeljo. 16. junija bo LAS s CILjem sodeloval na prireditvi V deželi ostrnic na Babni Polici, na območju partnerskega LAS-a LAS Notranjska.

V okviru prireditve bo potekala predstavitev aktivnosti in operacije Novi izzivi slovenske drobnice. V okviru predstavitve bo na prireditvi možno okusiti jedi iz mesa in mlečnih izdelkov slovenske drobnice. Otroci bodo imeli možno sodelovati na delavnici polstenja ovčje volne pod mentorstvom filcark društva Bicka iz Solčave.

Iz območja LAS s CILjem bodo predstavitev sooblikovali tudi Jožefa Peternel s prikazom pletenja in predstavitvijo tradicionalnih ročno pletenih izdelkov iz ovčje volne. Predstavila se bo tudi ovčerejska kmetija Na Hmenici iz Otaleža na Cerkljanskem. Gre za največjo kmetijo na Severnem Primorskem po številu ovc. Z aktivnostmi na področju segmenta drobnice in volne bo s predstavitvijo sodeloval tudi KGZ Nova Gorica.

Operacija ˝Novi izzivi slovenske drobnice˝ je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020.

 

Celotno vabilo: TUKAJ