Občina Idrija vabi na dogodek »ZA več lokalne hrane v javnih zavodih«, ki bo v četrtek, 6. junija 2019, ob 15.00 uri v Idriji (Pokrita tržnica Idrija, ulica sv. Barbare 8, Idrija).

Velik potencial za spodbujanje razvoja lokalne ponudbe na območju LAS s CILjem je tudi vključevanje večjega deleža lokalne hrane v javne zavode, pri čemer je potreben pregled dodatnih potencialov in priložnosti, ustrezna strokovna podpora iz področja javnih naročil ter povezovanje ključnih deležnikov.

Dogodek je že tretji po vrsti v okviru operacije DOBIMO SE NA TRŽNICI 2. Prvi je potekal v januarju v Cerknem in naslednji meseca februarja v Logatcu, z vključevanjem strokovno-informativnih vsebin in omizjem ključnih deležnikov na temo priložnosti in povezovanja za več lokalne hrane v javnih zavodih.

Program dogodka:

  • Predavanje z naslovom »Povezovanje lokalnih deležnikov ZA več hrane v javnih zavodih«.

Predavanje bo izvedla Liljana Brajlih, predstavnica zavoda POTENCIAL, Inštitut za revitalizacijo podeželja iz Lokovca. Zavod POTENCIAL deluje kot partner med pridelovalci in odjemalci pridelkov in izdelkov s slovenskega podeželja, ki oskrbuje tudi javne zavode na območju LAS s CILjem (območje občine Cerkno, Idrija in Logatec) z lokalno pridelano hrano ter deluje po načelih kratkih oskrbnih verig, s čim manj embalaže in odpadkov.

Njihova dejavnost izhaja iz socialno-podjetniškega start-upa Moja štacuna, domača pravična trgovina, ki je začetke svojega delovanja krepila prav na območju Idrijsko-cerkljanske regije. Družbeno odgovornost in učinke udejanja po načelu pravične trgovine, trajnostnega razvoja, zadružništva in socialnega podjetništva.

  • Kratka predstavitev Kmetijsko gozdarske zadruge Idrija z.o.o. - dobavitelja lokalne hrane v javne zavode.
  • Mreženje lokalnih deležnikov, ponudnikov, predstavnikov javnih zavodov in lokalnih skupnosti ob prigrizkih iz lokalnih sestavin.

Za udeležbo na dogodku je brezplačna. Potrebna pa je predhodna prijava na elektronski naslov: polona.kavcic@icra.si ali na telefonsko številko: 05 37 43 912.

Vabljeni!

Celotno vabilo: TUKAJ

Aktivnost je del operacija »Dobimo se na tržnici 2«, ki je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji in sofinancerji operacije so: LAS s CILjem, Občina Logatec, Občina Idrija, ICRA d.o.o. Idrija in LTO Laufar Cerkno.