OBISKALI SMO PREKMURJE

V okviru operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja je v četrtek, 16. maja 2019 potekalo srečanje udeležencev iz partnerskih lokalnih akcijskih skupin (LAS-ov), torej našega LAS s CILjem, LAS Goričko 2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 ter LAS Mežiške doline. Srečali smo se v Prekmurju. Na srečanje smo povabili udeležence študijskega krožka Digitalno opismenjevanje, ki smo ga v Cerknem, v sodelovanju z Društvom upokojencev Cerkno, izvajali spomladi ter člane LAS s CILjem.

Na pot proti Prekmurju smo se z avtobusom podali že zgodaj zjutraj. V Prekmurju smo se najprej ustavili na Otoku ljubezni v Ižakovcih. V »Brežni hiši« smo si ogledali stalno razstavno zbirko Büjraštvo na reki Muri, mlin, po odlični Büjraški malici pa smo se z brodom popeljali še čez reko Muro. Predstavili smo tudi študijske krožke vseh partnerskih LAS v operaciji sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, nato pa smo se podali na kosilo na turistično kmetijo Puhan v Bogojini, nedaleč stran od Plečnikove cerkve. Po kosilu smo si ogledali Expano, v katerem je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje v malem. Z inovativno in tehnološko izjemno izkušnjo doživetja sveta ob Muri smo spoznali bistvo Prekmurja – tradicijo, naravo, sedanjost in sanje za prihodnost.

ICRA d.o.o. Idrija


Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren upravičenec operacije ICRA d.o.o. Idrija.