Sreda, 8. maj 2019, Center idrijske čipke, Prelovčeva 2, Idrija

Občina Idrija in ICRA d.o.o. Idrija vabita na dogodek z naslovom »ZA razvoj kulinaričnega turizma«, ki bo potekal v sredo, 8. maja, s pričetkom ob 10.00 uri v prostorih Centra idrijske čipke, Prelovčeva 2, v Idriji.

Gastronomija kot pomemben del turistične ponudbe daje možnost razvoja odličnih doživetij z dodano vrednostjo in tako prispeva k razpršitvi turističnih tokov in desezonalizaciji turizma, kar je med osrednjimi cilji prihodnjega razvoja slovenskega turizma.

Slovenija je tudi prejemnica naziva Evropska gastronomska regija 2021 (European region of gastronomy – ERG), kar je priznanje vsem vključenim pri projektu in dodatna priložnost v prizadevanjih, da postane Slovenija globalno prepoznana kot trajnostno usmerjena in vrhunska gastronomska destinacija za butična doživetja.

Na dogodku se bomo najprej seznanili z novim nacionalnim akcijskim načrtom razvoja in trženja gastronomije, nato bo sledil pogovor na temo priložnosti in povezovanja za razvoj kulinaričnega turizma na Idrijskem in Cerkljanskem.

Program dogodka:

10.00

  • Predstavitev Akcijskega načrta razvoja in trženja gastronomskega turizma Slovenije 2019 – 2023.

Akcijski načrt razvoja in trženja gastronomskega turizma 2019 – 2023 je nastal z namenom identificiranja ključnih ukrepov in iniciativ, potrebnih, da se Slovenija v svetu pozicionira kot edinstvena, butična gastronomska destinacija.

Predstavitev bo izvedla dr. Maja Uran Maravić, strokovnjakinja za razvoj turizma in vodja delovne skupine za pripravo akcijskega načrta. 

  • Okrogla miza na temo razvoja kulinaričnega turizma v Idrijsko-Cerkljanski gastronomski regiji.

Sogovorniki na okrogli mizi bodo:

  • dr. Maja Uran Maravić, PROSPERO Inštitut za turizem
  • Sanja Marija Pellis, direktorica Centra za idrijsko dediščino
  • Gregor Novaković, direktor LTO Laufar Cerkno
  • Helena Pregelj Tušar, vodja hotela Kendov dvorec
  • Tilen Božič, predstavnik Društva Hudournik in MC Idrija, organizatorja Praznika idrijskih žlikrofov

Vabljeni!

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: polona.kavcic@icra.si ali na telefonsko številko: 05 37 43 912.

Udeležba na dogodku je za udeležence brezplačna. Operacija DOBIMO SE NA TRŽNICI 2 je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji in sofinancerji operacije so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Logatec, LTO Laufar Cerkno in ICRA d.o.o. Idrija.