POVABILO LOKALNIM PRIDELOVALCEM NA OGLED PONUDNIKOV S PRIDELAVO ZELENJAVE NA SLOVENSKI OBALI

v četrtek, 16. maja ste lokalni pridelovalci zelenjave vabljeni na ogled primerov dobre prakse pridelovalcev zelenjave na slovenski obali.

 Predvideni program ogleda:

 -          9.00 – 10.30: ogled pridelovalne enote PURISSIMA, v smeri proti Ankaranu (ogled  vzgoje sadik zelenjave in tipičnega sredozemskega vrta z zelišči in posameznimi drevninami, ogled pridelave plodovk v plastenjakih: paradižnik, jajčevce, papriko, …).

 -          11.00 – 12.30: ogled na kmetiji BOLČIČ v Luciji (ogled pridelave zelenjave na prostem in v plastenjakih).

 -          13.00 – 14.00: ogled na kmetiji GIASSI v Strunjanu (ogled pridelave fižola in drugih zelenjadnic, seznanili se bomo tudi s pridelavo artičoke in kakija, ki sta tipični kulturi v pridelavi v Strunjanu).

Aktivnost je soorganizirana s strani ICRA d.o.o. Idrija in KGZ Nova Gorica.

Vodeni ogledi, ki jih bodo izvedli predstavniki KGZ Nova Gorica, so za prijavljene udeležence brezplačni. Skupina zainteresiranih pa mora poskrbeti za lastni prevoz. Iz skupine prijavljenih udeležencev bomo določili koordinatorja skupine, da se boste zainteresirani lažje dogovorili glede so-organizacije prevoza.

Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na e-mail naslov: polona.kavcic@icra.si ali telefonsko številko 05 37 43 912, do torka, 7. maja.

Povabilo v priponiki.