VABILO NA DOGODEK  »Podnebne spremembe in njihov vpliv na turizem«

LTO Laufar Cerkno organizira dogodek z naslovom »Podnebne spremembe in njihov vpliv na razvoj turizma, ki bo v torek, 9. aprila 2019, ob 17. uri, v prostorih Coworkinga Cerkno (Bevkova ul. 22).

Podnebje, predvsem temperatura, padavinski vzorci in osončenost, pomembno kroji turistično ponudbo vsake destinacije. S projekcijami podnebnih sprememb v 21. stoletju se pričakuje, da se bo ta lastnost turističnih destinacij v naslednjih desetletjih spremenila, kar bo prerazporedilo turistične tokove. Turizem je torej močno občutljiv na spremembe podnebja. Hkrati pa jih tudi povzroča.

Na dogodku boste:

  • izvedeli kakšne so pričakovane posledice podnebnih sprememb v naših krajih;
  • spoznali kako bodo podnebne spremembe krojile turizem in kako se lahko prilagodimo nanje;
  • seznanjeni s tem kaj lahko turistična destinacija naredi za zmanjšanje lastnega vpliva na podnebne spremembe.

Predavanje bo izvedla Renata Karba iz Umanotere, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj.

Predvideno trajanje dogodka je 2 uri.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: minca.slakonja@visitcerkno.si ali na telefonsko številko: 064 277 696. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Udeležba na dogodku je za udeležence brezplačna, saj je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru projekta FORMICA 2 Cerkno-Idrija-Logatec. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Cerkno, Občina Logatec in LTO Laufar Cerkno.

Lepo vabljeni!


VABILO