Poslovni začetki Protocamel, d.o.o.

Vsak posel se začne z drzno idejo in nadaljuje s pogumno izvedbo. Kdor ne odneha, bo na koncu dosegel poslovni uspeh. To je lepa mantra, a marsikomu se zdi, da je v praksi neizvedljiva.

Najboljši odgovor nejevernikom je možnost, da se osebno spoznajo z nekom, ki je stopil na takšno pot in mu je uspelo. To še posebej velja, če je zgodba resnično izstopajoča. Pred dvema letoma sta dve slovenski dekleti prišli na drzno idejo – Arabcem bosta prodajali prehranske dodatke za kamele – in se jo odločili izpeljati. Sledilo je potovanje od najbolj cenjenih veterinarjev za dirkalne konje na Nizozemskem, do agroživilskih sejmov v Dubaju in sodelovanja s Kraljevimi hlevi sultana Omana.

Na predavanju boste spoznali, kako sta skorajda najstnici iz države, kjer je samo šest kamel, podpisali terminsko pogodbo za prodajo svoje kamelje hrane, vredno pol milijona evrov. Njuna zgodba je namenjena vsem tistim, ki želite slišati o podjetniških začetkih podjetja Protocamel ter se spoznati z lekcijami, ki jih imata soustanoviteljici za vse tiste, ki želijo stopati po njuni poti.

Udeleženci se boste naučili:

  • · Zakaj je najbolj pomembna veščina podjetnika vztrajnost
  • · Da je zelo verjetno, da bo v poslu šlo narobe vse, ter da se je treba na to pripraviti vnaprej
  • · Da je vsak zaplet možno rešiti in ni vredno preveč »travmirati«
  • · Da je najbolje podjetništvo vzeti kot strateško igro in je treba včasih odmisliti posledice
  • · In predvsem, da je treba znati vsako produktno odločitev testirati, preden rečemo »hop«

Kdaj: torek, 19. marec 2019,  ob 18. uri.

Trajanje: 1,5 ure.

Kje: Coworking Idrija, Arkova 43, Idrija.

Predavateljica: Tjaša Ban je 25-letna slovenska podjetnica, ki je v času svojega magistrskega študija na Pedagoški fakulteti v Kopru ustanovila podjetje Protocamel. Skoraj dokončno odločena, da bo postala mlada raziskovalka, je svoj izziv naposled našla v poslovnem svetu, ko je pri 22 letih obesila znanstveno kariero na klin. Njena popotniška žilica in zanimanje za bližnjevzhodno kulturo jo je odneslo v arabski svet, kjer se je spoznala s kameljimi dirkami. Z soustanoviteljico Patricijo Kragelj, sta ustanovili podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo prehranskih aditivov za dirkalne kamele, ki velja za eno najbolj odmevnih slovenskih startup zgodb.

Prijave: prijave so obvezne. Prijavite se lahko na elektronski naslov: mateja.bizjak@icra.si ali po telefonski številki 05 37 43 911. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Dogodek je za udeležence brezplačen, saj je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije, v okviru projekta Formica 2 Cerkno-Idrija-Logatec.

Vljudno vabljeni!

 

Celotno vabilo si lahko ogledate TUKAJ.