VABILO NA DOGODEK  »Priložnosti za podjetne mlade talente«

LTO Laufar Cerkno organizira dogodek z naslovom »Priložnosti za mlade v podjetništvu«, ki bo v ponedeljek, 4. marca 2019, ob 17. uri, v prostorih Coworkinga Cerkno (Bevkova ul. 22).

Vsakdo izmed nas v sebi skriva talente, ki ob dodatni podpori in spodbudah iz okolja, lahko resnično zaživijo. Pomembno je, da te talente negujemo že od mladih nog, saj obstaja veliko priložnosti, da iz njih razvijemo uspešno poslovno zgodbo.

Na dogodku boste:

-          Izvedeli vse o POPRI tekmovanju za najboljšo podjetniško idejo med mladimi, ki le-tem omogoča razvoj inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti. Na tekmovanju lahko sodelujejo osnovnošolci (7., 8., in 9. razred), srednješolci ter študentje in mladi do 29. leta, ki še nimajo svojega podjetja. Kratko predstavitev bo izvedla Ana Černe - vodja projekta POPRI iz Primorskega tehnološkega parka.

-          Slišali katere aktivnosti se izvajajo na področju spodbujanja podjetništva med mladimi (delavnice in podjetniški krožki na šolah v Občinah Idrija in Cerkno itd.). Svoje delo bo predstavila Tina Lisac - svetovalka za področje podjetništva v sklopu SPOT svetovanje Goriška.

-          Spoznali zgodbo start-upa Speedy, finalista tekmovanja POPRI v letu 2018, ki temelji na hitri izdelavi minimalno sprejemljivega produkta za potrebe validacije izdelkov. Predstavila jo bo ekipa  sedmih podjetnih srednješolcev iz Idrije - Bor Šturm, Janez Petrič, Samo Stelzer, Tadej Mlinar, Uroš Žgavec, Grega Poljanec in Tilen Klinc.

Predvideno trajanje dogodka je 90 minut.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: minca.slakonja@visitcerkno.si ali na telefonsko številko: 064 277 696. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Udeležba na dogodku je za udeležence brezplačna, saj je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru projekta FORMICA 2 Cerkno-Idrija-Logatec. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Cerkno, Občina Logatec in LTO Laufar Cerkno.

 

Lepo vabljeni!

VABILO