Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija vas vabi k vpisu v izobraževalni program

PODJETNOST NA PODEŽELJU

Razmišljate o tem, da bi pričeli izdelovati in tržiti različne izdelke, razvili lastno blagovno znamko, razširili ali razvili turistično ali kakšno drugo dejavnost na vaši kmetiji? Ne veste, kako bi se tega lotili? Potrebujete nasvet iz prve roke, od nekoga, ki je že uspešno stopil na to pot?

Z izvedbo programa želimo spodbuditi podjetniško iniciativo, inovativnost in kreativnost ter boljši izkoristek potencialov na našem podeželju, z namenom razvoja novih lokalnih produktov in storitev ter ustvarjanja zelenih delovnih mest. Program je namenjen vsem, ki razmišljate o podjetništvu in tudi vsem, ki se s tovrstnimi dejavnostmi že ukvarjate, pa potrebujete nova znanja.

Program:

Srečanje

Dan in ura srečanja

Tema srečanja

srečanje

14. 2. 2019,

ob 17.00 uri

»Priložnost za nov začetek« 

Vsakdo kdaj tiho sanja o novih začetkih na poslovnem področju, o kariernih vzponih in ima pri tem »nore« ideje. Kako in kdaj jih uresničiti, jih vzeti kot nov življenjski izziv?

2. srečanje

21 .2 .2019,

ob 17.00 uri

»Ko ideje postanejo resničnost«

Začnimo razvijati nov produkt korak za korakom, mogoče storitev, ki bo za nas pomenila nov zagon. Da bo opažena na trgu, moramo ubrati poti, ki bodo nas in naš produkt razlikovale od drugih. Bodimo edinstveni.

3. srečanje

28. 2. 2019,

ob 17.00 uri

»Čas je za nov začetek- akcija« 

Celostna podoba, izboljšave, razvoj, prodaja in predstavitev na trgu, vse to je del začetne, pa tudi utečene poslovne prakse. Na samostojni poti nikoli prav zares ne moremo počivati in smo z možgani stalno na preži.

»Sam svoj šef, pogumno na samostojni poti«

Kakšne prednosti in tudi slabosti, ima samostojna podjetniška pot, pogoji, registracija, zakonodaja itd.

4. srečanje

7. 3. 2019,

ob 17.00 uri

»Ustvarjanje zelenih delovnih mest  -  uspeti z (inovativno) idejo«

Z dobro idejo in odličnim marketingom lahko tako rekoč iz »nič« zgradimo dober posel. Narava, mir, zdravilne rastline,…, so vse bolj iskane vrednote med ljudmi/turisti. Tako so lahko zelišča osrednja »sestavina« produktov in storitev, ki jih v Sloveniji, kot zeleni destinaciji z bogato tradicijo zeliščarstva, lahko ponudimo.

Predstavitev primera dobre prakse Hiše zelišč – Dežela doživetij Log (predstavitev poslovne poti in razvoja butične ponudbe visokokakovostnih izdelkov, storitev in doživetij, s posluhom in skrbjo za ohranjanje tradicije in narave).

5. srečanje

14. 3. 2019,

ob 17.00 uri

»Marketing izdelkov in storitev«

Navadno vse preveč časa in energije posvečamo izdelkom ali storitvam, zelo malo pa marketingu. Praviloma velja, da moramo za uspešno prodajo enako ali še več časa kot produktom ali storitvam, posvetiti marketingu. Pogledali bomo sodobne poti trženja in kaj dandanes kupec išče.

6. srečanje

21. 3. 2019,

ob 17.00 uri

»Novi kreativni izdelki in storitve, osnovani na tradiciji« 

V dolgih zimskih večernih urah so moški ob odprtem ognjišču ali okoli špargeta izdelovali različne uporabne izdelke, ki so jih skozi vse leto uporabljali na kmetiji. Iz vej so naredili koše za pobiranje krompirja, cajno za pobiranje sadja, koše za seno, lese – koše za sušenje sadja,… Ženske so pripravljale različne lokalne jedi, iz ličja naredile predpražnike in podstavke za vroče kozice,... So te šege in navade pomembna nesnovna kulturna dediščina, ki lahko okrepi socialni in gospodarski (turistični) razvoj podeželja? Ali so lahko ta znanja vir za nove kreativne izdelke, osnovane na tradiciji, vendar nadgrajene s sodobnimi potrebami, vedenji in idejami?

Skupina: od 12 do 15 oseb.

Lokacija: v prostorih Coworkinga Idrija, Arkova ulica 43, Idrija (v mansardi nekdanje rudniške uprave).

Predavateljice: dr. Jasna Fakin Bajec, Saša Černalogar Mrak, Lara Lapajne Golob in Tina Lisac.

Ciljna skupina: v izobraževalni program se lahko vključijo zaposleni, samozaposleni, brezposelni ali kmetje. Prednost pri vpisu imajo starejši od 45 let.

VABILO

Udeležba je BREZPLAČNA, zato ne omahujte in izkoristite priložnost. 

Za več informacij in prijavo nas pokličite na 05 37 43 913 ali nam pišite na izobrazevanje@icra.si. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Pridružujemo si pravico do prestavitve začetka ali odpovedi programa, če se nanj prijavi manj kot 12 udeležencev oziroma oz. če v skupini ni dovolj udeležencev iz prednostne skupine.

Obveščamo vas, da s prijavo (telefonsko ali preko elektronskega naslova) potrjujete, da ste s seznanjeni, da ICRA d.o.o. Idrija v skladu z zakonodajo o varovanju osebnih podatkov zbira, obdeluje in hrani vaše osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.

 

»Operacijo Razvijanje temeljnih in poklicnih kompetenc (2018-2022) delno financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostna os: 10. Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

»Operacijo Razvijanje temeljnih in poklicnih kompetenc (2018-2022) delno financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostna os: 10. Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost«.