V Uradnem listu RS št. 1/2019 z dne 4. 1. 2019 so bila objavljena naslednja javna obvestila in javni razpisi: 

1. Javni razpis za sofinanciranje projektov promocije in ozaveščanja na področju urejanja prostora in graditve v letu 2019

Sofinancer: Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska cesta 48, 1000 Ljubljana, kot neposredni uporabnik proračunskih sredstev poziva potencialne vlagatelje, da v predpisanem roku oddajo vlogo za dodelitev sredstev za sofinanciranje projektov promocije na področju urejanja prostora in graditve v letu 2019.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov promocije in ozaveščanja na področju urejanja prostora in graditve objektov, oziroma sofinanciranje splošnih in strokovnih izobraževalno-ozaveščevalnih projektov promocije na področjih prostorskega, urbanističnega in krajinskega načrtovanja in oblikovanja, načrtovanja, urejanja in razvoja mest in naselij ter arhitekture in graditve. Razpis je vsebinsko razdeljen na dva sklopa. (Več v razpisu)

Cilj razpisa je okrepitev zavedanja o pomenu trajnostnega prostora, krepitev prepoznavnosti področja urejanja prostora in graditve, kakovostne arhitekture, urbanizma, krajine, ter kakovostne, inovativne in trajnostne gradnje. Cilj razpisa je tudi zaokrožiti dogodke in aktivnosti v Mesecu prostora 2019, v katerem povezujemo dogodke, ki se pričnejo s praznovanjem Svetovnega dne Habitata – World Habitat Day (7. 10. 2019) in zaključijo ob Svetovnem dnevu mest – World Cities Day (31. 10. 2019).

Celoten razpis in več informacij o razpisu najdete TUKAJ.

 

2. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti z 11. januarjem 2019 odpira tri javne razpise:

– javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki jih bo v letu 2019 sofinanciral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (oznaka razpisa PR 2019);

– javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju različnih manjšinskih etničnih skupnosti in priseljencev v RS, ki jih bo v letu 2019 sofinanciral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (oznaka razpisa Etn 2019);

– javni dvoletni razpis za izbor kulturnih projektov vrhunskih skupin na področju zborovske in folklorne ljubiteljske kulturne dejavnosti, ki jih bo v letih 2019 in 2020 sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (oznaka razpisa VPR-2019/2020). Zbiranje vlog bo potekalo do 11. februarja 2019.

Besedila razpisov in prijavni obrazci bodo objavljeni z dnem odprtja razpisa na spletni strani JSKD (www.jskd.si) oziroma v aplikaciji za razpise JSKD (https://razpisi.jskd.si).

Več TUKAJ.

 

 

Dodatne informacije, besedilo razpisov in razpisno dokumentacijo posameznega razpisa lahko dobite na Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji, Mestni trg 2, 5280 Idrija, na tel. št.:  040 315 335 ali e-naslovu: tina.lisac@icra.si ali na sedežu SPOT svetovanje Goriška, Ulica Gradnikove brigade 6, 5000 Nova Gorica. Za osebno svetovanje v Idriji je potrebna predhodna najava.