Uspešno izveden prvi podjetniški zajtrk!

 

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija je v petek, 30. 11. 2018, organizirala prvi podjetniški zajtrk v Idriji, in sicer z namenom povezovanja lokalnega okolja in pridobitve mnenj s strani naših uporabnikov o dveh tematikah, ki sta bili rdeča nit zajtrka.

Na zajtrku je 17 udeležencev diskutiralo na temo podpore mladim pri vstopu v podjetništvo in podpore, ki jo nudi Coworking Idrija. Predstavljeni so bili podjetniški krožki, ki potekajo na Idrijsko-Cerkljanskem z namenom spodbujanja podjetnosti in podjetniških kompetenc med mladimi, tudi že v osnovnih šolah. Nadalje se je diskutiralo o možnostih, ki jih nudi Coworking Idrija in široki mentorski mreži 36 mentorjev, ki so strokovnjaki na različnih področjih in so pripravljeni nuditi brezplačno podporo mladim in manj mladim, ki vstopajo v podjetništvo . Najemniki – uporabniki prostora Coworking Idrija so povedali več o svoji izkušnji z delom v teh prostorih in samem postopku vključitve. Ugotovili smo, da je mladim nudena celovita podpora pri vstopu v podjetništvo, kakor tudi, da se krepitev podjetniških kompetenc prične že v osnovnih šolah. Izpostavili pa smo, da je pri načrtovanju aktivnosti za mlade potrebno upoštevati njihove želje ter da so bile vse pobude do sedaj uresničene in so več kot dobrodošle.

Ker je šlo za neformalen pogovor v sproščenem vzdušju, smo seveda na drugo temo prešli sami od sebe. Pogovor je tekel o podpori podjetnikom in potencialnim podjetnikom v lokalnem okolju, kjer se je najprej izpostavila možnost sodelovanja s podjetji za izobraževanje zaposlenih, starih nad 45 let, ter druge možnosti s področja človeških virov, ki so na voljo in jih je predstavila svetovalka na Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji Dušanka Černalogar. Predstavljen je bil tudi sistem SPOT in SPOT svetovanje Goriška, ki ga je predstavila ena izmed šestih svetovalcev v tem konzorciju. Tina Lisac je povedala več o njihovih nalogah in načinih podpore podjetnikom in potencialnim podjetnikom.

Gostje iz Coworking BAZA Tolmin so predstavili probleme, s katerimi se srečujejo na Tolminskem, ter povedali več o načinu delovanja pop-up trgovine ustvarjalcev v njihovih prostorih, kot primer dobre prakse za rokodelce. Seveda smo se potem dotaknili tudi teme, kakšno podporo bi rokodelci potrebovali in jo morebiti pogrešajo na našem območju, navsezadnje pa še turizma in podjetniških priložnosti na tem področju.

 

Prijavite se na naše e-novice, da boste obveščeni o podjetniških zajtrkih in drugih aktualnih stvareh: TUKAJ

 

Informativni članek je napisan v okviru SPOT svetovanje Goriška. Celoten članek najdete TUKAJ.