V sklopu projekta Medovita bo Čebelarsko društvo Idrija, skupaj z LAS s CILjem, na prireditvi Kmečka tržnica 2018 gostilo kolege čebelarje iz LAS Mežiške doline, LAS loškega pogorja in Lag-a Istočne Istre.

Z degustacijo medu, značilnega za Istro, kot je med divje češnje, žajbljev med in med jesenske vrese, se bodo predstavili Čebelarji iz Labina.

Čebelarji iz loškega pogorja bodo prodajali svoj med in značilne dražgoške medene kruhke.

Iz Mežiške doline se bodo predstavili čebelarji, kmetija Hudobnik in kmetija Dvornik. Kmetija Hudobnik je v letu 2017 prejela priznanje za najbolje ocenjeno darilno embalažo v kategoriji čebelarski spominek, ki si ga boste lahko ogledali tudi na naši prireditvi. Kmetija Dvornik se bo predstavila z ekološkimi testeninami in »Dvornikovim lončkom« - eko domačo vegeto.

V okviru prireditve bo Čebelarsko društvo Idrija izvedlo dve delavnici - delavnico vlivanja sveč v različne kalupe in delavnico izdelave sveč iz satnic.

Aktivnost sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014 – 2020.

 

Lepo vabljeni!

Čebelarsko društvo Idrija

LAS s CILjem